Placinta cu mere

de Michelle in Prajituri, 17 Noi 2009 | 8756 vizualizari

 

preferata familiei

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 5 lg zahar
  • 200 ml lapte
  • drojdie cat o nuca
  • 100 ml ulei
  • faina cat cuprinde
       Umplutura:
  • 1 kg mere
  • zahar dupa gust
  •  un plic de budinca de vanilie
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Facem un aluat din toate ingredientele si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Curatam si dam pe razatoare merele,le punem la foc imreuna cu zaharul si plicul de budinca si cand sunt legate adaugam scortisoara.
Ungem o tava sau o tapetam cu hartie de copt. Intindem o foaie de aluat si o punem in tava.  Adaugam umplutura si apoi alta foaie din aluat...decoram daca dorim.
Dam la cuptorul incalzit cca 40 min.
Inainte de a baga la cuptor ungem placinta cu un ou batut cu zahar.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Apple pie englezeasca